søndag den 7. april 2013

Fuldkornsboller med havregryn (hævning natten over)

Her er en nem opskrift på boller, som du kan sætte til hævning natten over, og så bage dem næste morgen



Boller med havregryn

125 g 5-kornsblanding
3½ dl vand
2 dl mælk
1/2 pakke gær
3 spsk sukker
en knivspids salt
½ dl olie
500 g mel
lidt havregryn

Gæren opløses i vand + mælk og røres med en ske i en stor skål. Sukker tilsættes og rør. Derefter tilsættes resten af ingredienserne og dejen røres sammen. Dejen må gerne være blød og kan ikke formes til en bolle. 
Dejen sættes til hævning natten over i køleskabet, men pas på at den ikke hæver over, så jeg binder låget fast med et viskestykke. 

Næste dag formes bollerne med en stor ske og sættes på en bageplade. Som I kan se, er min dej meget blød


Bollerne bages midt i ovnen på 200 grader i 12-14 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar