tirsdag den 28. maj 2013

Bønnesalat af hvide bønner- husk at de skal koges møre..

Jeg laver ofte denne bønnesalat, da jeg syntes at den smager mumms..

Bønner indeholder mættende kostfibre hvilket giver dig en god og lang mæthedsfornemmelse og de stabiliserer dit blodsukker, og det er jo ret vigtigt hvis du gerne vil tabe et par kilo ..og så er de meget proteinrige


Bønnesalat med hvide bønner
(2 personer-som tilbehør)

1 stor kop kogte hvide bønner (dåse smager altså ikke lige så god..)
3-4 stk. tomater
En dusk persille
1 lime -presset
1 revet/presset hvidløg
2 spk. lækker bornholmsk rapsolie
salt & peber

Hvordan
Bønner hældes i en skål, og skylles inden at de overhældes med vand (obs. de svulmer op til det dobbelte)...Husk at de skal trække læænge i vandet (minimum 10-12 timer), se intruktionen på posen. Tilsidst koges de, og afkøles. Det er vigtigt at du følger instruktionerne på bønneposen, da de skal koges møre, fordi at Lektinen (giftstofferne) i bønnerne bliver neutraliseret af kogningen
Dressing
Olie, limesaft  og hvidløg blandes med lidt salt og peber
Bønner blandes med hakket tomater, hakket persille og tilsidst hældes oliedressingen over, og det vendes forsigtig sammen

Velbekommen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar