fredag den 12. april 2013

Bananbrød med vanilje & kanel

For mange år siden, fik jeg et enormt lækkert bananbrød, og da jeg gerne vil bage det til børnene på mit arbejde, så har jeg bikset denne opskrift sammen..jeg skal justere lidt på oprskriften, men det smager nu godt, jeg kunne bare godt tænke mig at det blev mere groft



Bananbrød

Hvad & Hvordan

2 modne bananer

170 gram havregryn

100 gram hvedemel

1/2 teske vaniljepulver fra Urtekram (kan købes i netto)

1 1/2 teske bagepulver

 1/2 teske kanel

50 gram sukker

2 æg  
*

Ovnen tændes på 180 grader. 

Havregryn blendes til groft mel, og derefter blandes det med hvedemel, kanel, vanilje og kanel i en skål.  Bananerne moses med en gaffel sammen med sukker, og blandes i havregrynsblandingen (jeg brugte en håndmixer)

Hæld dejen i en smurt bageform, og bag det i ca 3o min. ved 180 grader. Du kan evt. lægge staniol over brødet, hvis det bliver for mørkt når at det bages, men det var nu ikke nødvendigt for mig

Når brødet er færdigbagt, skal du lade brødet sidde i formen i 10 min, inden du vender det ud på en rist


Velbekommen

I hele brødet er der 1550 kcal   (754 gram)

En skive på 100 gram = puha, det skal jeg lige regne på..er lidt træt 




2 kommentarer:

  1. Hov er der ikke bananer i bananbrødet ? )

    SvarSlet
  2. Muahaha, det var sørme lige en fejl, tak fordi at du gjorde mig opmærksom på det :-)

    SvarSlet