Jeg har endelig fået taget mig sammen til at lave sushi til min familie, det blev dog ikke helt perfekt, faktisk var det hele en smule skævt.. men det smagte fantastisk..mumz
Nigiri med Tigerrejer & Laks
På tallerken er der:
1 stk Nigiri med Tigerreje, 1 stk Makirulle med krabbe, agurk og asparges, 1 stk Makirulle med Laks, agurk og asparges, 1 stk Grillet tun med Noritang, 1 stk Grillet Laks med Wasabi/Flødeost, Wanametang og lidt syltet Ingefær
Jeg elsker Sushi & Wakametang,
men for ikke at få for mange kulhydrater, og for lidt protein,
så valgte jeg også at spise lidt grillet tun & laks
Hvad & Hvordan jeg koger sushiris
300 gram sushiris
3,4 dl vand
4 spiseske japansk ris eddike
2 spiseske sukker
et drys salt
Opvarm eddike, sukker og salt i en gryde, det skal ikke koge, og når at du ikke kan se sukkeret mere i eddiken, så stil blandingen til afkølning
Kom risene i en skål, og fyld skålene med koldt vand, rør forsigtigt rundt og hæld derefter alt det uklare vand fra. Gentag dette minimum 7 gange indtil vandet er klart
Dæk risene med koldt vand, og lad dem stå i 30 min
Hæld vandet fra risene og hæld dem derefter i en gryde, med 3.4 dl vand. Bring derefter gryden i kog over middel varme, under et tætsluttet låg
Når at risene koger, ja du skal lytte efter, ikke kigge..så skruer du lidt ned for varmen, og lader risen koge i 5 min
Skru derefter ned for varmen, og lad risen simrer i yderligere 10 min
Fjerne så gryden fra varmen, og lad derefter risen trække under låg, i 10 min
Hæld dine ris på et fad, og fordel riseddiken over. Efter 10 min bruger du en palet til at vende risen med, du skal ikke røre i risen, men vend den forsigtig, så at den anden side også damper af i yderlige 10 min
Flyt risen over i en skål, og dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke, så at risen ikke bliver tør
og så kan du ellers gå igang med at lave sushi
Jeg har faktisk fundet en side på nettet, hvor de har udregnet hvor mange kcal
der er i de forskellige slags sushi..Linket er HER
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar