søndag den 28. juli 2013

Hvedeboller / Fødselsdagsboller som min mor & mormor bagte dem

Her er en gammel opskrift, som min mormor & mor ofte brugte

Hvedeboller
750 gram hvedemel
90 gram sukker
100 gram smør
lidt kardemomme
50 gram gær
4 dl. mælk
1 æg

Hvordan
Bland hvedemel, kardemomme og sukker. Smelt smør og hæld mælken i, det skal være ikke være for varmt, når at gæren røres ud..(mærk med din lillefinger, brænder du dig ikke, så er det fint). Bland det hele sammen, og ælt det godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, og form nogle boller. Ca 15-16 stk. Bollerne skal hæve på bagepladen, og så skal de pensles med ægget, inden at de bages ved 215 grader i ca 12-15

Velbekommen 

                                                                            (billedet er fra min veninde)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar