Spidskål har sæson fra Juni - Oktober, men da jeg endnu ikke har et billet med retten, så har jeg lånt et billedet fra HER
Spidskål med lime og solsikkekerner
Hvad du skal bruge
1/2 spidskål
1 /2 - 1 stk. lime
10 blade bredbladet persille
1 spsk. rapsolie
1 spsk. ristet solsikkekerner (uden skal)
salt og peber
Sådan gør du
Dræn youghurt natten over (Læg et rent klæde/viskestykke i en si, og hæld youghurt i) Rist dine solsikkekerner med olie på en pande, indtil at de er gyldne. Del / flæk spidskålen i 2, fjern stokken og de yderste beskadiget blade, og skyld den, inden at du snitter den i fine strimler. Bland spidskålen med den drænet youghurt, limesaft, salt og peber.
Skyld din bredbladet persille og tør den, inden at du hakker den. Drys den hakket persille og de ristet solsikkekerner over spidskålsalaten
***
Salaten smager godt sammen med et stykke grillet kød, og så mætter den..En anden ting er at spisdskål er også godt som fyld i supper, og da den har et næringsindhold pr 100 gram på:
27 kcal / 2,1 protein / 0,3 gram fedt / 1, 9 gram kostfibre
Så den er sund, så bare kom igang med spidskålsretter
Velbekommen
Klem og kram fra Helse qvinden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar