(8-10 personer- springform)
300 gram lækker god(kvalitet) chokolade
300 gram smør
300 gram sukker
2 dl. pasturiseret æggeblommer
3 dl. pasturiseret æggehvider
Sådan gør du
Smelt smørret ved lav varme, tilsæt så sukkeret og rør indtil at det er opløst. Fjerne gryden fra varmen, og tilsæt den hakket chokolade og rør indtil at chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne i lidt af gangen, indtil at konsistensen er "cremet". Stil chokoladekagen tilside, og pisk æggehviderne helt stive (husk at bruge rene/tørre piskeris + en ren skål). Vend de piskede æggehvider i chokoladekagen, lidt af gangen (ikke piske vildt rundt i det!)
Hæld 2/3 del af chokoladekagen i en smurt springform og bag den ved 160-165 grader i ca 45 min, stil den tilside, og når at den er helt kold, hældes den sidste 1/3 del af chokoladekagencremen over, og den stilles på køl i 24 timer
Den kan serveres med drysset ristet mandler og frugtsalat
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar