lørdag den 29. juni 2013

Kylling smurt med marinade og grillet med "øldåse"

Forleden lavede vi denne manderet, alle kan selvfølgelig spise den, men min halvdel var ekstra glad for den..Jeg selv er ikke så super glad for øl..

Kylling grillet med dåseøl
(den grilles 1- 1 1/2 time)

Hvad og hvordan 
1/2 dåseøl 
1 stor lækker kylling
Krydderurter
Marinade
salt og peber

**

Kyllingen
Rens den, det vil sige fjern indmaden,skyld og dup den tør. Så kan du og kryddere den med salt og peber indvendig, inden at dåsen sættes op.

Kylling grill krydderi/marinade
1 tsk sennep
1 1/2spk. rapsolie
1fed knust hvidløg
1 tsk. paprika
salt og peber

Det hele bandes og smøres på kyllingen, inden at den grilles

Øldåsen
Øldåsen vaskes og åbnes, og halvdelen drikke. Derefter fyldes den med friske krydderier fx. oregano og timan

OBS. Den skal grilles ved indirekte varme, dvs. at kullene skal ligge i siderne af grillen, så der kan stå en drypbakke i midten
Hvis kyllingen er for stor, så kan den ikke stå op inden i kuglegrillen..
Du kan lukke halsen på kyllingen med en kødnål, vi brugte dog sådan en smart weberdims

Velbkommen 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar