søndag den 14. juli 2013

Estragon-eddike til dressinger og bearnaise

Når at man lader krydderurter trække i olie eller eddike, giver det en ekstra lækker smag, men man skal altså bruge en del


Estragon-eddike
(5 dl. forberedelse 5 min)

100 gram estragon blade
5 dl. hvidvinseddike
1 glasflaske

Hvordan
Bladene renses for dyr og jord, og proppes ned i en rengjort glasflaske. Eddiken hældes på, og lad det trække i ca 4 uger, husk at ryste flasken hyppigt. 

Eddiken hældes igennem en finmasket si, og hældes på en ren flaske igen. Du kan komme friske estragonblade i flasken, det pynter, og så er det også lidt nemmere at se hvad der er i flasken..hehe
 Eddiken skal opbevares køligt, og holder i ca 6 mdr. 

Man kan bruge det til fx. bearnaise og salatdrressinger

Mums og velbekommen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar